New User Special Price Expires in

Let's log you in.

Sign in with Facebook


Don't have a StudySoup account? Create one here!


Create a StudySoup account

Be part of our community, it's free to join!

Sign up with Facebook


Create your account
By creating an account you agree to StudySoup's terms and conditions and privacy policy

Already have a StudySoup account? Login here

Exam Review Questions

by: Jenny Nabil

Exam Review Questions LS-MCRB 121-0001

Marketplace > LS-MCRB 121-0001 > Exam Review Questions
Jenny Nabil


Preview These Notes for FREE

Get a free preview of these Notes, just enter your email below.

Unlock Preview
Unlock Preview

Preview these materials now for free

Why put in your email? Get access to more of this material and other relevant free materials for your school

View Preview

About this Document

Exam / section review questions
Human Biology III (Microbiology)
Dr. Dreyfus and Dr. Kincaid
Study Guide
Microbiology, Micro112, Mulcahy
50 ?




Popular in Human Biology III (Microbiology)

Popular in Department

This 5 page Study Guide was uploaded by Jenny Nabil on Monday January 4, 2016. The Study Guide belongs to LS-MCRB 121-0001 at a university taught by Dr. Dreyfus and Dr. Kincaid in Fall 2015. Since its upload, it has received 14 views.


Reviews for Exam Review Questions


Report this Material


What is Karma?


Karma is the currency of StudySoup.

You can buy or earn more Karma at anytime and redeem it for class notes, study guides, flashcards, and more!

Date Created: 01/04/16
MICRO — EXAM 1 REVIEW 1. Which of the following is a prion disease in sheep? 1. Scrapie 2. FFI 3. CJD 4. GSS Answer: Scrapie 
 2. Fastidious bacteria require which of the following media to grow? 1.Enriched 2.Synthetic 3.Complex 4.Defined Answer: Enriched 3. Which of the following requires energy? 1.Group Translocation 2.Passive Diffusion 3.Diffusion 4.Facilitated Diffusion Answer: Group Translocation 4. Which of the following produces the most ATP? 1.Fermentation 2.Anaerobic Respiration 3.Aerobic Respiration 4.Glycolysis Answer: Aerobic Respiration 5. Which of the following absolutely require oxygen? 1.Anaerobe 2.Aerobe 3.Facultative anaerobe 4.Capnophile Answer: Aerobe 
 6. Which form of transport uses ATP and a carrier protein? 1. Simple Diffusion 2. Active Transport 3. Facilitated Diffusion 4. None of the above Answer: Active Transport 
 7. Which bacteria live best at human body temperature? 1. Thermophile 2. Mesophile 3. Hyperthermophile 4. Psychrophile Answer: Mesophile 
 8. Which is the correct order of multiplication of animal viruses? 1.Attachment, Penetration, Uncoating, Biosynthesis, Maturation, Release 2.Penetration, Uncoating, Maturation, Attachment, Biosynthesis, Release 3.Release, Penetration, Maturation, Attachment, Uncoating, Biosynthesis 4.Penetration, Maturation, Attachment, Uncoating, Biosynthesis, Release Answer: Attachment, Penetration, Uncoating, Biosynthesis, Maturation, Release 
 9. Which of the following media distinguish between different groups of bacteria and aid in identification. 1.Defined 2.Selective 3.Enriched 4.Differential Answer: Differential 
 10. A latent viral infection is: 1.When a virus remains dormant without producing symptoms 2.When a virus causes disease immediately 3.When a virus causes a persistent infection 4.When a virus replicates immediately upon entry into a host cell Answer: When a virus remains dormant without producing symptoms 1. A dsDNA virus must produce which of the following for synthesis of new viral particles Answer: mRNA only 1.mRNA and dsDNA 2.+ ss RNA only 3.mRNA only 4.mRNA and dsRNA 2. Bacterial growth occurs by: Answer: Binary Fission 1.Meiosis 2. Mitosis 3.Cytokinesis 4.Binary Fission 
 3. A virus is considered a parasite because? Answer: It needs a host to survive 1.It has all the genes it needs to replicate 2.It needs a host to survive 3.It can replicate independently 4.It does not need a host to survive 
 4. Release of the virus occurs by Answer: budding 1.endocytosis 2.pinocytosis 3.fusion 4.budding 
 4. Which of the following is a prion disease in cows? Answer: BSE 1.BSE 2.FFI 3.CJD 4.GSS 8. Which of the following is a macroscopically visible growth on a solid medium? Answer: A colony 1.A culture 2.An agar plate 3.A pure culture 4.A colony 
 9. Which of the following absolutely require oxygen? Answer: Aerobe 1.Capnophile 2.Aerobe 3.Anaerobe 4.Facultative anaerobe 
 10. Which form of transport uses ATP and a carrier protein? Answer: Active Transport 1.Simple Diffusion 2.Active Transport 3.Facilitated Diffusion 4.None of the above


Buy Material

Are you sure you want to buy this material for

50 Karma

Buy Material

BOOM! Enjoy Your Free Notes!

We've added these Notes to your profile, click here to view them now.


You're already Subscribed!

Looks like you've already subscribed to StudySoup, you won't need to purchase another subscription to get this material. To access this material simply click 'View Full Document'

Why people love StudySoup

Steve Martinelli UC Los Angeles

"There's no way I would have passed my Organic Chemistry class this semester without the notes and study guides I got from StudySoup."

Anthony Lee UC Santa Barbara

"I bought an awesome study guide, which helped me get an A in my Math 34B class this quarter!"

Jim McGreen Ohio University

"Knowing I can count on the Elite Notetaker in my class allows me to focus on what the professor is saying instead of just scribbling notes the whole time and falling behind."


"Their 'Elite Notetakers' are making over $1,200/month in sales by creating high quality content that helps their classmates in a time of need."

Become an Elite Notetaker and start selling your notes online!

Refund Policy


All subscriptions to StudySoup are paid in full at the time of subscribing. To change your credit card information or to cancel your subscription, go to "Edit Settings". All credit card information will be available there. If you should decide to cancel your subscription, it will continue to be valid until the next payment period, as all payments for the current period were made in advance. For special circumstances, please email


StudySoup has more than 1 million course-specific study resources to help students study smarter. If you’re having trouble finding what you’re looking for, our customer support team can help you find what you need! Feel free to contact them here:

Recurring Subscriptions: If you have canceled your recurring subscription on the day of renewal and have not downloaded any documents, you may request a refund by submitting an email to

Satisfaction Guarantee: If you’re not satisfied with your subscription, you can contact us for further help. Contact must be made within 3 business days of your subscription purchase and your refund request will be subject for review.

Please Note: Refunds can never be provided more than 30 days after the initial purchase date regardless of your activity on the site.