New User Special Price Expires in

Let's log you in.

Sign in with Facebook


Don't have a StudySoup account? Create one here!


Create a StudySoup account

Be part of our community, it's free to join!

Sign up with Facebook


Create your account
By creating an account you agree to StudySoup's terms and conditions and privacy policy

Already have a StudySoup account? Login here

Management 371 Exam 1 Study Guide

by: Katie Rosen

Management 371 Exam 1 Study Guide MGMT 371

Marketplace > University of South Carolina > Business > MGMT 371 > Management 371 Exam 1 Study Guide
Katie Rosen

Preview These Notes for FREE

Get a free preview of these Notes, just enter your email below.

Unlock Preview
Unlock Preview

Preview these materials now for free

Why put in your email? Get access to more of this material and other relevant free materials for your school

View Preview

About this Document

This study guide covers chapters 1-6 for exam 1
Principles of Management
Study Guide
50 ?




Popular in Principles of Management

Popular in Business

This 6 page Study Guide was uploaded by Katie Rosen on Tuesday February 9, 2016. The Study Guide belongs to MGMT 371 at University of South Carolina taught by Mcfarland in Spring 2016. Since its upload, it has received 221 views. For similar materials see Principles of Management in Business at University of South Carolina.


Reviews for Management 371 Exam 1 Study Guide


Report this Material


What is Karma?


Karma is the currency of StudySoup.

You can buy or earn more Karma at anytime and redeem it for class notes, study guides, flashcards, and more!

Date Created: 02/09/16
Management 371 Exam 1 Study Guide 1. Which of the following do managers not do? a. Plan b. Organize c. Lead d. Execute 2.  Horizontal managers: a. Have different amounts of power b. Have the same amount of power but fulfill different responsibilities and duties c. Have the same amount of power d. Have different amounts of power but fulfill the same responsibilities and duties 3. When the managers at Chipotle make the decision to release a “free burrito” coupon as damage control  after the e coli outbreak they are: a. Planning b. Organizing c. Leading d. Controlling  4. Problems within the finance industry in 2009 have been attributed to a breakdown in which managerial  function? a. Controlling b. Leading c. Organizing d. Planning 5. The first lady of management is: a. Maxine Weber b. Anne Adams c. Lillian Gilbreth d. Kathleen Simon  6. The practice of conducting business according to both local and global considerations is a. Localization b. Globalization c. Organizing d. Planning  7. Billy thinks his employees are lazy and without his direction, guidance, and potential punishments they would not put forth effort in the workplace. Billy is which kind of manager? a. Theory X manager b. Theory Y manager c. Theory Z manager d. Theory W manager 8. Which of the following is not a perspective of management? a. Classical b. Traditional c. Humanistic d. Quantitative  9. Which of the following is a con of the classical perspective? a. Not everyone gets equal treatment b. If one person leave the organization can’t continue c. No one knows the rules d. Limits personal liberty  10. Brett has learned that an organizational structure that is effective for one company may be ineffective  for a different company.This concept reflects which of the following? a. Classical perspective b. Humanistic perspective c. Contingency view d. System thinking 11. The individuals in the environment that help sell goods and services to customers are: a. Competitiors b. Suppliers c. Customers d. Employees 12. A local restaurant is known for great burgers, they get their meat from local companies, vegetables  from a farm in Charleston, and import their supplies such as napkins, plasticware, etc. from a company in  Asia. These relationships emphasize which dimension of the companies task environment? a. Suppliers b. Customers c. Competitors  d. Labor market  13. Management ideas trace their roots to historical perspectives but new ideas are continuously arising to meet changing needs. The shelf life of trends is decreasing constantly and it is currently: a. One year b. Two years c. Three years d. Four years  14. Which of the following management perspectives was initiated and prompted by the Hawthorne  studies? a. Classical b. Humanistic c. Quantitative d. Qualitative  15. People available for hire are: a. Labor Market b. Suppliers c. Competitors d. Customers  16. The set of key values, beliefs, understandings, and norms that members of an organization share make up a. Economic culture b. Organizational culture c. Business culture d. Corporate culture 18. Most pharmaceutical companies dispense drugs that have been tested on rodents, while  Pharmaceutical company A raises awareness of this (which they believe to be cruel and inhumane) they  also work to promote their company because they don’t test drugs on rodents. Pharmaceutical company A can be considered: a. A government organization b. Whistle­blower c. Pressure group  d. Sustainable organization  19. Which of the following is not one of the determining factors of international environments a. Economics b. Socially  c. Legal­Political d. Sociocultural 20. Kelly, an American expatriate working in Japan, tends to use communication primarily to build  business networking. She feels that business is more important than social relationships. Kelly is shocked  that her business associates in Japan do not share the same views. Based on this information, Kelly most  likely grew up in what type of culture? a. Human­oriented b. Passive c. Assertive d. Low­context  21. When an individual carries a cultural attitude that places their own culture on a pedestal they are  demonstrating: a. Ethnocentrism b. Polycentrism c. Geocentrism d. Technocentrism   22. Samantha has a very low tolerance for the unstructured, the unclear, and the unpredictable. She  frequently seeks orderliness in her daily routine. Samantha is best described as having: a. High uncertainty avoidance b. Low uncertainty avoidance c. High degree of individualism d. Low degree of individualism   23. According to the book's model for judging corporate social performance, social responsibility is  divided into what four sections? a. Discretionary, legal, economic, and ethical  b. Ethical, legal, technical, and rational c. Mandatory, technical, discretionary, and economic d. Legal, mandatory, economic, and ethical  24. A(n)____________ arises in a situation concerning right or wrong when values are in conflict a. Ethical breach  b. Moral dilemma c. Ethical dilemma d. Moral breach 25. When someone’s personal interest influence or may appear to influence his or her duties they are  experiencing a: a. Conflict of interest b. Intervention  c. Unethical request from authority figure d. Sacrifice of personal values  26. Which type of small business owners thrive on the challenges of building a larger, more profitable  business? a. Idealists b. Optimizers c. Hard Workers d. Jugglers  27. Entrepreneurship has generated ___ of new jobs over the last 15 years a. 62 b. 94 c. 98 d. 64 28. An unincorporated business owned by an individual for profit is a a. Partnership b. Sole proprietorship c. Corporation d. Company 29. ________ provide resources to entrepreneurs such as office space, support services, and management  and legal advice a. Franchising b. Business incubators c. Business plans d. Legal structures  30. Before opening your own business you write a report detailing the specifics of your ideas and future  business operations. This report is called: a. A SWOT analysis b. Financial plan c. Legal structure d. Business plan 31. Employee disclosure of illegal, immoral, or illegitimate practices is: a. Code of ethics b. Ethical structures c. Whistle­blowing d. Pressure group 32. _____ fall between _____ and _____ a. Ethics; Law; Free Choice b. Free Choice; Law: Ethics c. Law; Free Choice; Ethics d. Ethics; Free Choice; Law 33. Ethics are a  a. Legal standard b. Social standard c. Personal standard d. Political standard ANSWERS: 1. d 2. b 3. a 4. a 5. c 6. b 7. a 8. b 9. d 10. c 11. d 12. a 13. c 14. b 15. a 16. d 17. c 18. c 19. b 20. d 21. a 22. a 23. a 24. c 25. a 26. c 27. d 28. b 29. b 30. d 31. c 32. a 33. b


Buy Material

Are you sure you want to buy this material for

50 Karma

Buy Material

BOOM! Enjoy Your Free Notes!

We've added these Notes to your profile, click here to view them now.


You're already Subscribed!

Looks like you've already subscribed to StudySoup, you won't need to purchase another subscription to get this material. To access this material simply click 'View Full Document'

Why people love StudySoup

Jim McGreen Ohio University

"Knowing I can count on the Elite Notetaker in my class allows me to focus on what the professor is saying instead of just scribbling notes the whole time and falling behind."

Anthony Lee UC Santa Barbara

"I bought an awesome study guide, which helped me get an A in my Math 34B class this quarter!"

Steve Martinelli UC Los Angeles

"There's no way I would have passed my Organic Chemistry class this semester without the notes and study guides I got from StudySoup."

Parker Thompson 500 Startups

"It's a great way for students to improve their educational experience and it seemed like a product that everybody wants, so all the people participating are winning."

Become an Elite Notetaker and start selling your notes online!

Refund Policy


All subscriptions to StudySoup are paid in full at the time of subscribing. To change your credit card information or to cancel your subscription, go to "Edit Settings". All credit card information will be available there. If you should decide to cancel your subscription, it will continue to be valid until the next payment period, as all payments for the current period were made in advance. For special circumstances, please email


StudySoup has more than 1 million course-specific study resources to help students study smarter. If you’re having trouble finding what you’re looking for, our customer support team can help you find what you need! Feel free to contact them here:

Recurring Subscriptions: If you have canceled your recurring subscription on the day of renewal and have not downloaded any documents, you may request a refund by submitting an email to

Satisfaction Guarantee: If you’re not satisfied with your subscription, you can contact us for further help. Contact must be made within 3 business days of your subscription purchase and your refund request will be subject for review.

Please Note: Refunds can never be provided more than 30 days after the initial purchase date regardless of your activity on the site.