New User Special Price Expires in

Let's log you in.

Sign in with Facebook


Don't have a StudySoup account? Create one here!


Create a StudySoup account

Be part of our community, it's free to join!

Sign up with Facebook


Create your account
By creating an account you agree to StudySoup's terms and conditions and privacy policy

Already have a StudySoup account? Login here

CHEM 1000, Exam 2 Study Guide

by: Perry Klemanski

CHEM 1000, Exam 2 Study Guide CHEM 1000

Marketplace > Western Michigan University > Chemistry > CHEM 1000 > CHEM 1000 Exam 2 Study Guide
Perry Klemanski
GPA 3.7

Preview These Notes for FREE

Get a free preview of these Notes, just enter your email below.

Unlock Preview
Unlock Preview

Preview these materials now for free

Why put in your email? Get access to more of this material and other relevant free materials for your school

View Preview

About this Document

This study guide will cover what is on the next Chem exam. Good luck, Hoaloha
Foundations of Chemistry
James Guzinski
Study Guide
50 ?




Popular in Foundations of Chemistry

Popular in Chemistry

This 3 page Study Guide was uploaded by Perry Klemanski on Wednesday February 17, 2016. The Study Guide belongs to CHEM 1000 at Western Michigan University taught by James Guzinski in Winter 2016. Since its upload, it has received 34 views. For similar materials see Foundations of Chemistry in Chemistry at Western Michigan University.

Similar to CHEM 1000 at WMU


Reviews for CHEM 1000, Exam 2 Study Guide


Report this Material


What is Karma?


Karma is the currency of StudySoup.

You can buy or earn more Karma at anytime and redeem it for class notes, study guides, flashcards, and more!

Date Created: 02/17/16
CHEM 1000 Study guide (Exam 2) 1. What is the formula for cobalt(II) chloride? a. CCl2 b. CoCl c. Co2Cl d. C2Cl e. CoCl2 2. What is the correct name for LiCl? a. Lithium monochloride b. Lithium(I) chloride c. Monolithium chloride d. Lithium chloride e. Monolithium monochloride 3. Which atomic particle determines the behavior of an atom? a. proton b. electron c. neutron d. nucleus e. alpha particle 4. The chemical formula Al2O3 indicates a. 2 atoms aluminum 3 atoms oxygen b. 3 atoms aluminum 2 atoms oxygen c. 6 atoms of each element d. 5 atoms of each element e. aluminum is a transition metal 5. Correct formula for Ammonium sulfate a. NH4SO3 b. NH4SO4 c. (NH4)2SO3 d. (NH4)2SO4 e. (NH3)2SO3 6. Symbol for a rubidium ion a. Rb^2+ b. R^+ c. R^2+ d. Ru e. Rb^+ 7. Which is a nonmetal? a. cerium b. cesium c. carbon d. calcium e. copper 8. The binary compound PCl3 is called a. phosphorus chloride b. triphosphorus chloride c. monophosphorus trichloride d. phosphorus trichloride e. none of the above 9. Titanium(IV) oxide has the formula a. Ti4O b. TiO4 c. Ti(IV)O d. TiO2 e. Ti4O2 10. 38.06 of Cu3(PO4)2 contains 6.195 grams of phosphorus. How much phosphorus would be in 5.5 grams of the ionic compound? a. 1.79 g b. 0.89 g c. 33.8 g d. 1.8 g e. 1.1 g 11. What is the name for the acid “H2SO4” a. Sulfuric acid b. Sulfurous acid c. Hydrosulfuric acid d. Hydrosulfurous acid e. Sulfurite acid 12. Which of the following loses two electrons to form an ion? a. Al b. Ba c. K d. O e. Br 13. What is the correct name for FeO? a. Iron oxide b. Iron(II) oxide c. Iron(III) oxide d. Iron monoxide e. Iron(I) oxide 14. Which of the following formulas is incorrect? a. AlO3 b. KBr c. KNO3 d. Li2O e. CaSO4 15. What are the coefficients in the balanced equation? Al2O3 + CO  Al + CO2 a. 1, 2, 2, 2 b. 1, 3, 2, 1 c. 2, 6, 4, 6 d. 1, 3, 2, 3 e. 1, 2, 2, 3 Answers: 1. e 9. d 2. d 10. b 3. b 11. a 4. a 12. b 5. d 13. b 6. e 14. a 7. d 15. d 8. d


Buy Material

Are you sure you want to buy this material for

50 Karma

Buy Material

BOOM! Enjoy Your Free Notes!

We've added these Notes to your profile, click here to view them now.


You're already Subscribed!

Looks like you've already subscribed to StudySoup, you won't need to purchase another subscription to get this material. To access this material simply click 'View Full Document'

Why people love StudySoup

Jim McGreen Ohio University

"Knowing I can count on the Elite Notetaker in my class allows me to focus on what the professor is saying instead of just scribbling notes the whole time and falling behind."

Allison Fischer University of Alabama

"I signed up to be an Elite Notetaker with 2 of my sorority sisters this semester. We just posted our notes weekly and were each making over $600 per month. I LOVE StudySoup!"

Jim McGreen Ohio University

"Knowing I can count on the Elite Notetaker in my class allows me to focus on what the professor is saying instead of just scribbling notes the whole time and falling behind."

Parker Thompson 500 Startups

"It's a great way for students to improve their educational experience and it seemed like a product that everybody wants, so all the people participating are winning."

Become an Elite Notetaker and start selling your notes online!

Refund Policy


All subscriptions to StudySoup are paid in full at the time of subscribing. To change your credit card information or to cancel your subscription, go to "Edit Settings". All credit card information will be available there. If you should decide to cancel your subscription, it will continue to be valid until the next payment period, as all payments for the current period were made in advance. For special circumstances, please email


StudySoup has more than 1 million course-specific study resources to help students study smarter. If you’re having trouble finding what you’re looking for, our customer support team can help you find what you need! Feel free to contact them here:

Recurring Subscriptions: If you have canceled your recurring subscription on the day of renewal and have not downloaded any documents, you may request a refund by submitting an email to

Satisfaction Guarantee: If you’re not satisfied with your subscription, you can contact us for further help. Contact must be made within 3 business days of your subscription purchase and your refund request will be subject for review.

Please Note: Refunds can never be provided more than 30 days after the initial purchase date regardless of your activity on the site.