New User Special Price Expires in

Let's log you in.

Sign in with Facebook


Don't have a StudySoup account? Create one here!


Create a StudySoup account

Be part of our community, it's free to join!

Sign up with Facebook


Create your account
By creating an account you agree to StudySoup's terms and conditions and privacy policy

Already have a StudySoup account? Login here

BIOL 203 Lecture Quiz 2

by: Xiaoyue Xiao

BIOL 203 Lecture Quiz 2 BIOL 203

Marketplace > Purdue University > Biology > BIOL 203 > BIOL 203 Lecture Quiz 2
Xiaoyue Xiao


Preview These Notes for FREE

Get a free preview of these Notes, just enter your email below.

Unlock Preview
Unlock Preview

Preview these materials now for free

Why put in your email? Get access to more of this material and other relevant free materials for your school

View Preview

About this Document

These questions are including in the lecture quiz.
Human Anatomy and Physiology
C. David Bridges
Study Guide
50 ?




Popular in Human Anatomy and Physiology

Popular in Biology

This 3 page Study Guide was uploaded by Xiaoyue Xiao on Monday April 25, 2016. The Study Guide belongs to BIOL 203 at Purdue University taught by C. David Bridges in Fall 2015. Since its upload, it has received 10 views. For similar materials see Human Anatomy and Physiology in Biology at Purdue University.


Reviews for BIOL 203 Lecture Quiz 2


Report this Material


What is Karma?


Karma is the currency of StudySoup.

You can buy or earn more Karma at anytime and redeem it for class notes, study guides, flashcards, and more!

Date Created: 04/25/16
1. Which of the following substances or processes provides the energy for muscle contraction? a. Hydrolysis of adenosine diphosphate b. Hydrolysis of adenosine triphosphate c. Calcium ions d. Inorganic phosphate 2. Which of the following is a mismatch? a. Glycolysis; anaerobic process b. Lactic acid; formed from citric acid c. Creatine phosphokinase; phosphagen system d. Myoglobin; oxygen store 3. A broad, flat layer of connective tissue associated with muscles of the skull is called Select one: a. A bursa b. Perimysium c. An aponeurosis d. A synovial sheath 4. High frequency stimulation of a muscle can cause a. Myasthenia gravis b. Dystrophy c. Atrophy d. Tetanus 5. Which of the following does NOT cause muscle atrophy? a. Testosterone b. Denervation c. Myasthenia gravis d. Prolonged space flight 6. Which of the following statements is wrong? a. A likely cause of muscular atrophy is high levels of growth hormone secreted by the pituitary gland b. The trapezius is one of several muscles that hold the scapula firm during abduction of the arm c. The force exerted by a muscle is proportional to the cross­sectional area d. Duchenne muscular dystrophy results from a mutation in the gene for dystrophin 7. Which of the following does NOT apply to smooth muscle? a. Contains actin and myosin b. Does not have T­tubules c. Contains troponin and tropomyosin d. Involuntary 8. Which of the following statements about calcium ions is wrong? a. Binds to part of the troponin molecule b. Is not required for cardiac muscle contraction c. Triggers neurotransmitter release d. Is bound to calsequestrin in the sarcoplasmic reticulum 9. Which of the following pairings of muscle with protein is incorrect? a. Cardiac muscle, myosin b. Smooth muscle, actin c. Smooth muscle, troponin d. Skeletal muscle, tropomyosin 10. Which of the following statements is wrong? a. The purpose of a lever in the body is to amplify muscle shortening b. Muscular hypertrophy is an increase in the size of muscle fibers, not numbers c. When the forearm is flexed at the elbow, the biceps brachii is the antagonist muscle d. The deltoid muscle is the prime mover in the abduction of the arm Answers : 1. b 2. b 3. c 4. d 5. a 6. a 7. c 8. b 9. c 10.c


Buy Material

Are you sure you want to buy this material for

50 Karma

Buy Material

BOOM! Enjoy Your Free Notes!

We've added these Notes to your profile, click here to view them now.


You're already Subscribed!

Looks like you've already subscribed to StudySoup, you won't need to purchase another subscription to get this material. To access this material simply click 'View Full Document'

Why people love StudySoup

Jim McGreen Ohio University

"Knowing I can count on the Elite Notetaker in my class allows me to focus on what the professor is saying instead of just scribbling notes the whole time and falling behind."

Janice Dongeun University of Washington

"I used the money I made selling my notes & study guides to pay for spring break in Olympia, Washington...which was Sweet!"

Steve Martinelli UC Los Angeles

"There's no way I would have passed my Organic Chemistry class this semester without the notes and study guides I got from StudySoup."


"Their 'Elite Notetakers' are making over $1,200/month in sales by creating high quality content that helps their classmates in a time of need."

Become an Elite Notetaker and start selling your notes online!

Refund Policy


All subscriptions to StudySoup are paid in full at the time of subscribing. To change your credit card information or to cancel your subscription, go to "Edit Settings". All credit card information will be available there. If you should decide to cancel your subscription, it will continue to be valid until the next payment period, as all payments for the current period were made in advance. For special circumstances, please email


StudySoup has more than 1 million course-specific study resources to help students study smarter. If you’re having trouble finding what you’re looking for, our customer support team can help you find what you need! Feel free to contact them here:

Recurring Subscriptions: If you have canceled your recurring subscription on the day of renewal and have not downloaded any documents, you may request a refund by submitting an email to

Satisfaction Guarantee: If you’re not satisfied with your subscription, you can contact us for further help. Contact must be made within 3 business days of your subscription purchase and your refund request will be subject for review.

Please Note: Refunds can never be provided more than 30 days after the initial purchase date regardless of your activity on the site.