New User Special Price Expires in

Let's log you in.

Sign in with Facebook


Don't have a StudySoup account? Create one here!


Create a StudySoup account

Be part of our community, it's free to join!

Sign up with Facebook


Create your account
By creating an account you agree to StudySoup's terms and conditions and privacy policy

Already have a StudySoup account? Login here

Final Exam Study Guide - PSY 2601

by: Sarah Paranich

Final Exam Study Guide - PSY 2601 PSY 2601

Marketplace > Temple University > Psychlogy > PSY 2601 > Final Exam Study Guide PSY 2601
Sarah Paranich

Preview These Notes for FREE

Get a free preview of these Notes, just enter your email below.

Unlock Preview
Unlock Preview

Preview these materials now for free

Why put in your email? Get access to more of this material and other relevant free materials for your school

View Preview

About this Document

This is the study guide for the final exam for Foundations of Health Psychology. This study guide covers Chapters 12-15.
Foundations of Health Psychology
Dr. Mattingly
Study Guide
Foundations, Of, health, Psychology
50 ?




Popular in Foundations of Health Psychology

Popular in Psychlogy

This 2 page Study Guide was uploaded by Sarah Paranich on Friday April 29, 2016. The Study Guide belongs to PSY 2601 at Temple University taught by Dr. Mattingly in Spring 2016. Since its upload, it has received 54 views. For similar materials see Foundations of Health Psychology in Psychlogy at Temple University.


Reviews for Final Exam Study Guide - PSY 2601


Report this Material


What is Karma?


Karma is the currency of StudySoup.

You can buy or earn more Karma at anytime and redeem it for class notes, study guides, flashcards, and more!

Date Created: 04/29/16
Final Exam Practice Test 1. A _______ deficiency can be a genetic determinant for obesity. a. Thiamine b. Leptin c. Immunoglobulin d. HGH 2. People in this age group are most likely to smoke. a. 13-18 b. 20-25 c. 18-24 d. 24-30 3. Which one of the following is not a health consequence of smoking? a. Cancer b. Chronic respiratory disorders c. Fertility disorders d. CVD e. All of these are possible health consequences of smoking 4. Which of the following is the most drastic form of weight loss? a. Weight loss surgery b. Exercise c. Diet d. Exercise/Diet 5. In order to be considered anorexic, you need to be at least __% below average body weight. a. 5 b. 10 c. 15 d. 20 6. T/F – Women’s bodies are built to gain weight. 7. What is considered to be the most fatal eating disorder? a. Bulimia nervosa b. Binge eating disorder c. Anorexia nervosa d. None are considered to be fatal 8. The treatment(s) for bulimia is/are: a. Cognitive behavioral therapy b. Antidepressants c. Both of these are effective treatments d. Neither of these are effective treatments 9. Anorexia nervosa is most common in… a. Teenage girls b. Teenage males c. Young adult females d. Adult females 10. Patients with anorexia nervosa tend to be… a. From high achieving families b. From perfectionist families c. Victims of sexual abuse d. All of the above are true 11. What is the most effective treatment for anorexia nervosa? a. Medication b. Cognitive behavioral therapy c. Familial involvement d. Stimulation therapy 12. What is the most drastic treatment for the sickest patients suffering from anorexia nervosa? a. Medication b. Familial involvement c. Weight stabilization d. Cognitive behavioral therapy 13. What is the major difference between bulimia and binge eating disorder? a. Purging b. Large caloric intake in one sitting c. Fatality d. None of the above 14. T/F – Laxatives are commonly used with bulimic patients. 15. Why do people start smoking? a. Peer pressure b. Media/advertising c. Weight control d. All of these are reasons that people start smoking 16. Which ethnicity is most likely to smoke? a. Native American b. African American c. Asian d. None of the above 1. B 9. A 2. C 10. D 3. E 11. C 4. A 12. C 5. C 13. A 6. T 14. T 7. C 15. D 8. C 16. A


Buy Material

Are you sure you want to buy this material for

50 Karma

Buy Material

BOOM! Enjoy Your Free Notes!

We've added these Notes to your profile, click here to view them now.


You're already Subscribed!

Looks like you've already subscribed to StudySoup, you won't need to purchase another subscription to get this material. To access this material simply click 'View Full Document'

Why people love StudySoup

Steve Martinelli UC Los Angeles

"There's no way I would have passed my Organic Chemistry class this semester without the notes and study guides I got from StudySoup."

Anthony Lee UC Santa Barbara

"I bought an awesome study guide, which helped me get an A in my Math 34B class this quarter!"

Steve Martinelli UC Los Angeles

"There's no way I would have passed my Organic Chemistry class this semester without the notes and study guides I got from StudySoup."

Parker Thompson 500 Startups

"It's a great way for students to improve their educational experience and it seemed like a product that everybody wants, so all the people participating are winning."

Become an Elite Notetaker and start selling your notes online!

Refund Policy


All subscriptions to StudySoup are paid in full at the time of subscribing. To change your credit card information or to cancel your subscription, go to "Edit Settings". All credit card information will be available there. If you should decide to cancel your subscription, it will continue to be valid until the next payment period, as all payments for the current period were made in advance. For special circumstances, please email


StudySoup has more than 1 million course-specific study resources to help students study smarter. If you’re having trouble finding what you’re looking for, our customer support team can help you find what you need! Feel free to contact them here:

Recurring Subscriptions: If you have canceled your recurring subscription on the day of renewal and have not downloaded any documents, you may request a refund by submitting an email to

Satisfaction Guarantee: If you’re not satisfied with your subscription, you can contact us for further help. Contact must be made within 3 business days of your subscription purchase and your refund request will be subject for review.

Please Note: Refunds can never be provided more than 30 days after the initial purchase date regardless of your activity on the site.