×
Log in to StudySoup
Get Full Access to UGA - PSYC 1101 - Study Guide - Midterm
Join StudySoup for FREE
Get Full Access to UGA - PSYC 1101 - Study Guide - Midterm

Already have an account? Login here
×
Reset your password

UGA / Psychology / PSYC 1101 / purity is to timbre as __________ is to __________. frequency . . . pi

purity is to timbre as __________ is to __________. frequency . . . pi

purity is to timbre as __________ is to __________. frequency . . . pi

Description

School: University of Georgia
Department: Psychology
Course: Elementary Psychology
Professor: Kara dyckman
Term: Spring 2017
Tags: Psychology
Cost: 50
Name: Exam 2 Study Guide
Description: Study guide over notes from January 27 - February 8
Uploaded: 02/09/2017
4 Pages 132 Views 0 Unlocks
Reviews



Humans can hear about how many hertz?




The Place Theory suggest that what?




The feature of color that describes the purity of a wavelength is called what?



PSYCH 1101 Exam Two Study Guide 1. __________ is the process where receptors in sensory organs detect and receive stimuli  from environmental to neurosignals a. Sensations b. Perceptions  c. Transduction d. Synesthesia 2. The feature of color that describes the purity of a wavelength is called what? a. Hue b.If you want to learn more check out john geiger fiu
Don't forget about the age old question of ecn 212 asu exam 1
We also discuss several other topics like ba 101 midterm 2 university of oregon
If you want to learn more check out math 1316 uta
Don't forget about the age old question of 8 assertions of social problems
We also discuss several other topics like what major contribution did harry hess make to the geologic community
Saturation  c. Pitch d. Timbre 3. Both sound and light have a wavelength, amplitude, and purity. a. True b. False 4. The Place Theory suggest that what? a. Pitch corresponds with frequency of sound waves b. Pitch is related to the rate of vibration c. Pitch is determined by the location of stimulation on the basilar membrane d. Pitch is determined by the location of stimulation on the auditory canal 5. The feature of sound that includes a unique combination of frequencies is called  ___________. a. Pitch b. Loudness c. Amplitude d. Timbre 6. Humans can hear about how many hertz? a. 10 – 10,000 hertz b. 20 – 20,000 hertz c. 15 – 20,000 hertz d. 15 – 15,000 hertz  7. The Volley Principle includes what part of the ear? a. Auditory neurons b. Anvil c. Oval window  d. Pinna funnels8. What is the absolute threshold that can be detected by a human? a. 60% b. 40% c. 55% d. 50% 9. Each of these are an example of sensory adaption EXCEPT: a. No longer feeling a rubber band that’s always on your wrist b. Smelling cologne or perfume when you first put it on c. Getting used to the temperature of a frigid pool d. A smoker no longer smelling the smell of cigarettes  10. What is the first thing that a person sees? a. Shapes b. Color c. Light d. Object  11. Which one of these is NOT one of the three types of cones? a. Red b. Green  c. Yellow d. Blue 12. How does the law of similarity determine how we group stimuli? a. See object if they share features  b. See objects if there is something that connects them c. See objects if they are near each other d. See objects that function together 13. Which cue requires the use of both eyes? a. Monocular b. Linear c. Binocular d. Relative 14. Each of these is a Gestalt Principle EXCEPT: a. Proximity b. Connectedness c. Common Fate d. Constancy15. When Sally was playing outside she saw a bird begin to fly away. The image of the bird  became less distinctive the further away the bird went. Which characteristic of depth  perception was Sally experiencing? a. Atmospheric Perspective b. Interposition c. Relative size d. Texture gradient 16. The law of _____________ tends to perceive aspects of a perceptual field that move or  function together. a. Continuity b. Common Fate c. Closure d. Connectedness 17. How many stages of sleep does an individual go through? a. 6 b. 3 c. 5 d. 4 18. Where in the brain is our internal clock located? a. Thalamus b. Cerebellum c. Hypothalamus d. Superior Colliculus 19. Sleep deprivation can affect which of these abilities? a. Memory b. Attention c. Decision making d. All of the above 20. Which psychoactive drug increases neural activity? a. Depressants b. Stimulants  c. Hallucinogens d. OpioidsAnswer Sheet 1. a  2. b 3. a 4. c 5. d 6. b 7. a 8. d 9. c 10. b 11. a 12. a 13. c 14. d 15. a 16. b 17. a 18. c 19. d 20. b

Page Expired
5off
It looks like your free minutes have expired! Lucky for you we have all the content you need, just sign up here