×
Log in to StudySoup
Get Full Access to MONMOUTH - MARKE 251 - Study Guide
Join StudySoup for FREE
Get Full Access to MONMOUTH - MARKE 251 - Study Guide

Already have an account? Login here
×
Reset your password

MONMOUTH / Marketing / Marketing 251 / lucky cow dairy provided the following expense information for may:

lucky cow dairy provided the following expense information for may:

lucky cow dairy provided the following expense information for may:

Description

Review for BA­252  Test 1 1.   ________ gathers, summarizes, and reports on the financial impact of changes to business operations. A) Managerial accounting B) Planning C) Directing D) Controlling 2.   Creating budgets are part of which primary management responsibility? A) Controlling B) Planning C) Managerial accounting D) Directing 3.  Which of the following is not one of the primary responsibilities of management? A) Adhering to GAAP B) Planning C) Directing D) Controlling 4.  When management analyzes whether to move production to another country or to keep the  production located where it currently is, which of the following management responsibilities is being  performed? A) Adjusting B) Controlling C) Planning D) Directing 5.  Overseeing the day­to­day operations of a company is an example of which of the following  management functions? A) Directing B) Planning  C) Analyzing D) Controlling 6.  The management accountant at Technology Innovators determined $500,000 is the organization's  earning goal to accommodate the organizational plan during the first quarter during a new year. The  accountant realizes that to achieve the new earning goal, the operations manager needs to increase the  price of technology parts charged to a consumer to $250.00 per unit. The manager is scheduling a new  staff meeting to determine if they need to increase the marketing efforts at the firm, or if they need to  design a new part that uses materials that are less expensive to produce. Which of the following management responsibilities is the managerial accountant using in this example? A) Directing B) Planning C) Controlling D) Implementing  E) Designing 7.  The focus of management accounting is on A) tax preparation.B) external reporting. C) internal reporting. D) auditing. 8.  A CFO would have all of the following responsibilities except A) investing in new production equipment. B) managing corporate financing. C) preparing all corporate tax returns. D) providing reports to creditors as required. 9.  Accepting a job that you know can be better performed by someone else with the required skills would violate the ethical conduct standard of A) credibility. B) integrity. C) competency. D) confidentiality. 10.  Which of the following was not a result of the Sarbanes­Oxley Act? A) The COO assumes financial statement responsibility. B) There are new requirements for CPA firms. C) There are stiffer consequences for white­collar crimes. D) Audit committees must be independent 11.   What type of company resells tangible products it purchases ready­made from suppliers? A) Merchandiser B) Retailer C) Wholesaler D) All of the above 12.  Which of the following value chain elements is associated with the costs of shipping inventory to the  retail outlet in a merchandising company? A) Design B) Distribution C) Production and Purchases D) Customer Service 13.  Collectively, all costs such as distribution, marketing, and design are part of A) downstream activities. B) fixed costs. C) the value chain. D) manufacturing costs.  14.   Lucky Cow Dairy provided the following expense information for May: Assembly­line workers' wages $72,000 Caps for milk bottles  3,000


When management analyzes whether to move production to another country or to keep the production located where it currently is, which of the following management responsibilities is being performed?



Don't forget about the age old question of ling 301

Reconfiguring the assembly line 125,000 Customer support hotline 10,000 Delivery expenses 20,000 Depreciation on factory equipment 75,000 Plastic milk bottles 52,000 Salaries of salespeople 63,000 Salaries of research scientists 70,000 Customer toll­free order line 6,000

       What is the total cost for the production category of the value chain? A) $496,000 B) $202,000 C) $180,000 D) $330,000 15.  Joe's Bottling Company provided the following expense information for July: Assembly­line workers' wages  $56,000 Depreciation on factory equipment   $35,000 Caps for bottles   $3,000 Plastic bottles  $52,000 Reconfiguring the assembly line  $123,000 Salaries of salespeople  $63,000 Customer support hotline   $12,000 Salaries of research scientists   $65,000 Delivery expenses   $40,000 Customer toll­free order line   $8,000


What type of company resells tangible products it purchases ready­made from suppliers?



If you want to learn more check out gvsu exam week

          What is the total cost of research and development? A) $55,000  B) $68,000 C) $65,000 D) $188,000 16.  Which of the following is not an example of an indirect cost incurred in manufacturing automobiles? A) Plant supervisor salary B) Machinery depreciation in the factory C) Plant utilities D) Cost of the automobile engines 17.  Which of the following is an example of direct labor? A) Wages of a managerial accountant B) Wages of a machine operator C) Salary of the vice­president of operations D) Wages of the CFO18.  The ________ element in the value chain would contain inventoriable costs for a manufacturer. A) research and development  B) production C) design D) distribution 19.,  Country Furniture Company manufactures furniture at its Akron, Ohio, factory. Some of its costs  from the past year include: Depreciation on sales office $     9,000 Depreciation on factory equipment  16,000 Factory supervisor salary  50,500 Sales commissions  23,000 Lubricants used in factory equipment  3,000 Insurance costs for factory  21,000 Wages paid to maintenance workers  115,000 Fabric used to upholster furniture  10,000 Freight­in (on raw materials)  3,000 Costs of delivery to customers  9,000 Wages paid to assembly­line workers  155,500 Lumber used to build product  82,000 Utilities in factory  54,500 Utilities in sales office  26,500


What is the total cost for the production category of the value chain?



We also discuss several other topics like rephactor

              Product costs for Country Furniture Company totaled A) $510,500. B) $486,500. C) $370,000. D) $526,500. 20.  Selected financial information for Greek Food Producers is presented in the following table (000s  omitted).     Beginning raw materials inventory  $300  Ending raw materials inventory $180  Direct labor  $250  Operating expenses  $650  Purchases of direct materials  $350 

Beginning work in process inventory  $320  Ending work in process inventory  $600  Sales revenue  $4,500  Manufacturing overhead  $720  Beginning finished goods inventory  $250  Ending finished goods inventory  $250 

     What was cost of goods manufactured? A) $1,440 B) $1,040 C) $1,720 D) $1,160 21.  A job costing system can be used by which types of companies? A) Manufacturing and merchandising businesses B) Service and manufacturing businesses C) Service, manufacturing, and merchandising businesses D) Service and merchandising businesses 22.  Which of the following is most likely not to use process costing? A) DuPont Chemical B) Exxon­Mobile (gasoline) C) Ashley Custom Furnishings D) General Mills (cereal) 23.  A ________ is used to accumulate the costs of a job. A) labor time record B) materials inventory requisition form C) bill of materials D) job cost record 24.  In the basic flow of inventory through a manufacturing system, which of the following occurs first in  a job costing system? A) Cost of goods sold B) Finished goods inventory C) Work in process inventory D) Raw materials inventory 25.  What is the primary factor that causes a "cost" called? A) Cost driver B) Cost allocation C) Materials requisition D) Predetermined manufacturing overhead rate 26.  Ryan's Paints allocates overhead based on machine hours. Selected data for the most recent year  follow. Estimated manufacturing overhead cost $235,000 Actual manufacturing overhead cost $244,000

If you want to learn more check out math 1071q uconn

Estimated machine hours 20,000 Actual machine hours 22,500

 The estimates were made as of the beginning of the year, while the actual results were for the entire year. The predetermined manufacturing overhead rate per machine hour is closest to A) $10.44. B) $11.75. C) $10.84. D) $12.20. 27.   Davy Company had a beginning work in process inventory balance of $32,000. During the year,  $54,500 of direct materials was placed into production. Direct labor was $63,400, and indirect labor was  $19,500. Manufacturing overhead is allocated at 125% of direct labor costs. Actual manufacturing  overhead was $86,500, and jobs costing $225,000 were completed during the year. What is the ending  work in process inventory balance? A) $172,400 B) $11,400 C) $4,150 D) $79,250 28.  Job 140 requires $12,000 of direct materials, $6,700 of direct labor, 550 direct labor hours, and 270  machine hours. It also requires 9 hours of inspection at $40 per hour. Manufacturing overhead is  computed at $28 per direct labor hour used and $42 per machine hour used. The total amount of overhead allocated is A) $34,100. B) $26,740. C) $45,440. D) $15,400. 29.  Perry Moldings has the following estimated costs for the upcoming year: Direct labor costs  $62,000 Direct materials used  $25,000 Salary of factory supervisor  $39,000 Sales commissions  $8,000 Heating and lighting costs for factory  $22,000 Depreciation on factory equipment  $5,000 Advertising expense  $33,000

If you want to learn more check out sci rutgers
We also discuss several other topics like personal finance exam 1

       The company estimates that 1,200 direct labor hours will be worked in the upcoming year, while 2,000  machine hours will be used during the year. The predetermined manufacturing overhead rate per  machine hour is closest toA) $52.  B) $97. C) $14. D) $33. 30.  Manufacturing overhead has an overallocated balance of $7,500; raw materials inventory balance is  $62,000; work in process inventory is $34,000; finished goods inventory is $25,000; and cost of goods sold  is $135,000. After adjusting for the overallocated manufacturing overhead, what is cost of goods sold? A) $127,500 B) $7,500 C) $142,500 D) $135,000 31.  James Industries uses departmental overhead rates to allocate its manufacturing overhead to jobs.  The company has two departments: Assembly and Sanding. The Assembly Department uses a  departmental overhead rate of $35 per machine hour, while the Sanding Department uses a departmental overhead rate of $20 per direct labor hour. Job 603 used the following direct labor hours and machine  hours in the two departments: Actual results AssemblyDepartment SandingDepartment  Direct labor hours used 8  5 Machine hours used 10  7

    The cost for direct labor is $30 per direct labor hour and the cost of the direct materials used by Job 603 is  $1,400. What was the total cost of Job 603 if James Industries used the departmental overhead rates to allocate  manufacturing overhead? A) $1,850 B) $2,170 C) $2,240 D) $1,790 32.  Which of the following systems focuses on activities as the fundamental cost objects and uses the  costs of those activities as building blocks for compiling the indirect costs of products and other cost  objects? A) Job costing B) Activity­based costing C) Process costing  D) Product costing  33.  Which of the following is most likely to be the cost driver for the packaging and shipping activity? A) Number of setups B) Number of orders shipped C) Number of units produced D) Hours of testing Kramer Company manufactures coffee tables and uses an activity­based costing system to allocate all  manufacturing conversion costs. Each coffee table consists of 20 separate parts totaling $240 in direct materials, and requires 5.0 hours of machine time to produce. Additional information follows: Activity Allocation Base Cost Allocation Rate Materials handling Number of parts $2.00 per part Machining Machine hours $2.75 per machine hour Assembling Number of parts $1.00 per part Packaging Number of finished units $3.00 per finished unit

    What is the number of finished coffee tables? A) 20 B) 100 C) 250 D) Cannot be determined from the information given 34.  Back Porch Company manufactures lawn chairs using an activity­based costing system to allocate all  manufacturing conversion costs. The following information is provided for the month of June: Activity Estimated Indirect  Activity Costs Allocation Base Estimated Quantity of  Allocation Base Materials handling  $12,000  Number of parts  12,000 parts Assembling  $16,800  Number of parts  12,000 parts Packaging

 $4,500 Number of lawn chairs  1,500 lawn chairs

   Each lawn chair consists of 8 parts; the total direct materials cost per lawn chair is $10.00. What is the total cost of materials handling and assembling for each lawn chair? A) $32.20 B) $19.20 C) $21.20 D) $11.20 35.   Which of the following is a sign that a product cost system is not working properly? A) The cost system is fully depreciated. B) The cost system was installed five years ago. C) The cost system has multiple allocation bases. D) Managers don't understand costs and profits. 36.  Which of the following is true about lean thinking? A) Customer orders drive the production process.  B) Inventory levels are maintained at high levels. C) Raw materials are purchased in large quantities. D) Finished goods are produced ahead of customers' orders to protect against running out of finished  goods inventory. 37.  A system in which companies purchase raw materials only when needed is called A) ABC. B) external failure costs. C) internal failure costs. D) JIT production.38.  Which of the following is an example of a cost item that should be classified as an internal failure  cost? A) Inspection costs B) Employee training costs C) Rework costs D) Product return costs 39.  If a company were to increase its appraisal costs by inspecting more units as the units are completed,  the company's external failure costs would most likely A) decrease. B) increase. C) remain the same. D) Unable to predict 40.  The costs incurred when poor quality goods or services are detected and corrected before delivery to  customers are called ________ costs. A) appraisal B) external failure C) prevention D) internal failure 1.a 2.b 3.a 4.c 5.a 6.b 7.c 8.a 9.c 10.a 11.a12.b 13.c 14.b 15.c 16.d 17.b 18.b 19.a 20.d 21.c 22.c 23.d 24.d 25.a 26.b 27.c 28.. b 29. d 30. a 31. c 32.b 33. b 34. b 35.d 36. a 37. d38. c 39. a 40. c
Page Expired
5off
It looks like your free minutes have expired! Lucky for you we have all the content you need, just sign up here