New User Special Price Expires in

Let's log you in.

Sign in with Facebook


Don't have a StudySoup account? Create one here!


Create a StudySoup account

Be part of our community, it's free to join!

Sign up with Facebook


Create your account
By creating an account you agree to StudySoup's terms and conditions and privacy policy

Already have a StudySoup account? Login here

ACCT 225

by: Katie Rosen

ACCT 225 accounting 225

Katie Rosen

Preview These Notes for FREE

Get a free preview of these Notes, just enter your email below.

Unlock Preview
Unlock Preview

Preview these materials now for free

Why put in your email? Get access to more of this material and other relevant free materials for your school

View Preview

About this Document

study guide, exam 2
Management accounting
Shannon D McCutchen
Study Guide
50 ?




Popular in Management accounting

Popular in Business

This 19 page Study Guide was uploaded by Katie Rosen on Monday March 21, 2016. The Study Guide belongs to accounting 225 at University of South Carolina taught by Shannon D McCutchen in Spring 2016. Since its upload, it has received 168 views. For similar materials see Management accounting in Business at University of South Carolina.


Reviews for ACCT 225


Report this Material


What is Karma?


Karma is the currency of StudySoup.

You can buy or earn more Karma at anytime and redeem it for class notes, study guides, flashcards, and more!

Date Created: 03/21/16
Accounting 225 Exam 2 Study Guide 1. On March 17, Fox Lumber sells materials to Whitney Construction for $12,000, terms 2/10, n/30.  Whitney pays for the materials on March 23. What is the amount of net revenues (sales minus sales  discounts) as of March 23? a. $0 b. $12,240 c. $12,000 d. $11,760 2. A sales discount is recorded by the seller as: a. a contra asset b. a contra revenue c. an expense d. a liability 3. On March 17, Fox Lumber sells materials to Whitney Construction for $12,000, terms 2/10, n/30.  Whitney pays for the materials on March 23. What amount would Fox record as revenue on March 17? a. $11,760 b. $12,240 c. $12,400 d. $12,000 4. At the beginning of the year, Bennett Supply has inventory of $3,500. During the year, the company  purchases an additional $12,000 of inventory. An inventory count at the end of the year reveals remaining inventory of $4,000. What amount will Bennett report for cost of good sold?  a. $12,500 b. $11,000 c. $11,500 d. $12,000 5. Which of the following companies earn revenues by selling inventory? a. service companies b. merchandising companies c. manufacturing companies d. both manufacturing and merchandising companies  6. Using a perpetual inventory system, the purchase of inventory on account would be recorded as: a. Debit Cost of Goods Sold; credit Inventory b. Debit Inventory; credit Sales Revenue c. Debit Inventory; credit Accounts Payable d. Debit Purchases; credit Accounts Payable  7. Using a periodic inventory system, the purchase of inventory on account would be recorded as: a. Debit Inventory; credit Sales Revenue b. Debit Inventory; credit Accounts Payable c. Debit Cost of Goods Sold; credit Inventory d. Debit Purchases; credit accounts Payable  8. Which of the following represents the balance of Cost of Goods Sold at the end of the year? a. The cost of inventory not yet sold by the end of the year b. the cost of inventory sold during the year c. the cost of inventory at the beginning of the year d. the cost of inventory purchased during the year  9. Fan Company sells inventory on account. The entry to record this sale using a perpetual inventory  system would include a: a. debit to accounts receivable b. credit to service revenue c. debit to cost of goods sold d. debits to accounts receivable and cost of goods sold and a credit to service revenue USE THIS TABLE FOR QUESTIONS 10 & 11 (this is a company’s inventory transactions for the year) DATE TRANSACTION # OF UNITS UNIT  COST Jan 1 Beginning inventory 200 $4 Apr 20 Purchase 800 4.25 Sep 8 Purchase 400 4.50 10. Assuming this company sells 1,000 units calculate COGS under LIFO a. $4,350 b. $4,200 c. $1,650 d. $1,800 11. Assuming this company sells 1,000 units, calculate ending inventory under FIFO a. $1,800 b. $4,350 c. $1,650 d. $4,200 12. Which cost flow assumption generally results in the highest reported amount of net income in periods  of rising inventory costs? a. LIFO b. Weighted­average c. FIFO d. Income will be the same under each assumption 13. The entry to record the write down of inventory to market under the lower­of­cost­or­market method  includes a: a. Credit to Sales Revenue b. Debit to Cost of Goods Sold c. Debit to Inventory d. Credit to Accounts Payable 14. At the end of the year, Marline Corporation determines that its ending inventory has a cost of $2,000  and a market value of $1,900. What would be the effect of the adjustment to write­down inventory to  market value? a. Decrease in net income b. No effect on net income or ending inventory c. Increase in net income d. Increase in cost of ending inventory  15. What does the Inventory Turnover Ratio measure? a. The company’s ability to collect accounts b. The company’s liquidity c. The company’s inventory purchased vs inventory on hand d. The company’s ability to sell inventory  16. We normally record a long­term asset at the: a. Cost of the asset plus all costs necessary to get the asset ready for use b. Cost of the asset, but subsequently adjust it up or down to appraised value c. Cost of the asset only d. Appraised value 17. Which of the following expenditures should be recorded as an asset? a. Depreciation during the first year of an existing building b. Property taxes incurred on an existing building c. Interest costs during the construction period of a new building d. Repair of a machine 18. Accumulated depreciation is: a. A contra­asset b. A liability c. An asset d. An expense account 19. Which of the following correctly describes the nature of depreciation? a. Depreciation represent the valuation of an intangible asset over its service life b. Depreciation represents the allocation of the cost of property, plant and equipment  over its service life c. Depreciation represents the valuation of property, plant, and equipment over its service  life d. Depreciation represents the allocation of the cost of an intangible asset over its service  life 20. The original cost of a piece of equipment was $100,000. The equipment was depreciated using the  straight­line method with annual depreciation of $20,000. After two years, the fair value of the equipment is $82,000. How much is the book value of the equipment at the end of the second year? a. $60,000 b. $100,000 c. $80,000 d. $82,000 21. Over the entire service life of an asset, which depreciation method records the highest total  depreciation? a. The double declining method b. The straight­line method c. All the methods result in the same total depreciation d. The activity­based method 22. The book value of an asset is equal to the: a. Asset’s fair value less its historical cost b. Replacement cost c. Asset’s cost less accumulated depreciation d. Historical cost plus accumulated depreciation  23. Which of the following depreciation methods typically results in the highest depreciation expense  during the first year of an asset's life? a. Straight­line method b. activity­based method c. each method will result in the same depreciation during the first year d. double declining balance method 24. If equipment is retired, which of the following accounts would be debited? a. Equipment b. Depreciation expense c. Cash d. Accumulated depreciation 25. Equipment originally costing $95,000 has accumulated depreciation of $30,000. If it sells the  equipment for $55,000, the company should record: a. A loss of $10,000 b. A gain of $10,000 c. A loss of $40,000 d. No gain or loss 26. Equipment originally costing $100,000 has accumulated depreciation of $65,000. If it is sold for  $40,000, the company should record: a. A loss of $5,000 b. A loss of $70,000 c. A gain of $70,000 d. A gain of $5,000 27. The return on assets is equal to the: a. Profit margin plus asset turnover b. Profit margin divided by asset turnover c. Profit margin minus asset turnover d. Profit margin times asset turnover  28. Which of the following is properly recorded as an intangible asset? a. An internally developed trademark b. A piece of land c. An internally developed copyright d. A purchased patent  29. Which of the following statements is true regarding the amortization of intangible assets? a. The expected residual value of most intangible assets is zero b. In recording amortization, Accumulated Amortization is always credited  c. Intangible assets with a limited useful life are not amortized d. The service life of an intangible asset is always equal to its legal life 30. Which of the following statements is correct? a. Goodwill is created when one company pays more than fair market value to  purchase another company’s products b. Goodwill is amortized c. Goodwill is evaluated annually for possible impairment d. Goodwill is created when one company pays less than the value of the net assets to buy  another company 31. The seller collects sales taxes from the customer at the time of sale and reports the sales taxes as: a. Sales tax receivable b. Sales tax revenue c. Sales tax expense d. Sales tax payable 32. Current Liabilities: a. May include contingent liabilities b. Include obligations payable within one year or one operating cycle, whichever is shorter  c. Are preferred by most companies over long­term liabilities d. Can be satisfied only with the payment of cash  33. Which of the following is not deducted from an employee's salary? a. Income taxes b. FICA taxes c. Unemployment taxes d. Employee portion of insurance and retirement payments  34. A contingent liability that is probable and can be reasonably estimated must be a. Paid b. Disclosed c. Not disclosed d. Recorded  35. If bonds are issued with a stated interest rate higher than the market interest rate, the bonds will be  issued at a. A premium b. A discount or premium depending on the maturity date c. A discount d. Face amount 36. Which of the following leases is essentially the purchase of an asset with debt financing? a. A capital lease b. An operating lease c. Both an operating lease and a capital lease d. Neither an operating lease nor a capital lease 37. Assume that Airline Accessories' current ratio is greater than 1. Which of the following will decrease  its current ratio? a. Purchasing inventory on account b. Purchasing equipment, signing a long­term note c. Issuing common stock for cash d. Collecting an accounts receivable 38. Under the direct write­off method, uncollectible accounts are recorded: a. In the period following the account being actually uncollectible b. Never c. In the period the account is determine actually uncollectible d. In the period the account is estimated to be uncollectible 39. The direct write­off method is generally not permitted for financial reporting purposes because: a. Expenses (bad debts) are not properly matched with the revenues (credit sales) they  help to generate b. This method is primarily used for tax purposes c. Compared to the allowance method, it would allow greater flexibility to managers in  manipulating reported net income  d. It is too difficult to accurately estimate future bad debts 40. On December 31, the Accounts Receivable ending balance is $80,000. Assume that the unadjusted  balance of Allowance for Uncollectible Accounts is a credit of $500 and that the company estimates 7%  of the accounts receivable will not be collected. The amount of bad debt expense recorded on December  31 will be: a. $6,100 b. $5,100 c. $5,600 d. $5,000 41. On December 31, the Accounts Receivable ending balance is $80,000. Assume that the unadjusted  balance of Allowance for Uncollectible Accounts is a debit of $500 and that the company estimates 7%  of the accounts receivable will not be collected. The amount of bad debt expense recorded on December  31 will be: a. $5,000 b. $6,100 c. $5,100 d. $5,600 42. Schmidt Company's Accounts Receivable balance is $100,000, its adjusted balance in Allowance for  Uncollectible Accounts is $4,000, and its bad debt expense is $3,800. The net realizable value of accounts receivable is: a. $104,000 b. $96,000 c. $96,200 d. $100,000 43. At the beginning of 2012, Clay Ventures has total accounts receivable of $100,000. By the end of  2012, Clay reports net credit sales of $900,000 and total accounts receivables of $200,000. What is the  receivables turnover ratio for Clay Ventures? a. 9.0 b. 4.5 c. 2.0 d. 6.0 45. On January 1, 2012, Roberson Supply borrows $10,000 from Nees Manufacturing by signing a 9%  note due in eight months. Calculate the amount of interest revenue Nees will record on September 1,  2012, the date that the note is due. a. $600 b. $900 c. $300 d. $1,000 46. On April 1, 2015, Nelsen Inc. accepts a $100,000, 8% note. The note receivable and interest are due  on March 31, 2016. On December 31, 2015, Nelsen will accrue interest revenue of: a. $2,000 b. $8,000 c. $6,000 d. $0 47.  On April 1, 2015, Nelsen Inc. accepts a $100,000, 8% note. The note receivable and interest are due  on March 31, 2016. On March 31, 2016, Nelson Inc. will record interest revenue of: a. $6,000 b. $0 c. $8,000 d. $2,000 48. Accounts receivable are best described as: a. Liabilities of the company that represent the amount owed to suppliers b. Amounts that have previously been received from customers c. Assets of the company representing the amount owed by customers d. Amounts that have previously been paid to suppliers  49. Suppose the balance of Allowance for Uncollectible Accounts at the end of the current year is $400  (credit) before any adjustment, The company estimates future uncollectible accounts to be $3,200. At  what amount would bad debt expense be reported in the current year’s income statement? a. $400 b. $2,800 c. $3,200 d. $3,600 50. Using the allowance method, the entry to record a write­off of accounts receivable will include: a. A debit to bad debt expense b. A debit to allowance for uncollectible accounts c. No entry because an allowance for uncollectible accounts was established in an earlier  period d. A debit to service revenue  51. Which of the following levels of profitability in a multiple­step income statement represents revenues  from the sale of inventory less the cost of that inventory? a. Gross profit b. Operating income c. Income before income taxes d. Net income 52. Suppose Ajax corporation overstates its ending inventory amount, What effect will this have on the  reported amount of cost of goods sold in the year of the error? a. Overstate cost of goods sold b. Understate cost of goods sold c. Have no effect on cost of goods sold d. Not possible to determine with information given 53. Research and development costs generated internally: a. Are recorded as research and development assets b. Are capitalized and then amortized c. Should be included in the cost of the patent they relate to d. Should be expensed 54. Which of the following expenditures should be recorded as an expense? a. Repairs and maintenance that maintain current benefits b. Adding a major new component to an existing asset c. Replacing a major component of an existing asset d. Successful legal defense of an intangible asset 55. Which of the following will maximize net income by minimizing depreciation expense in the first  year of the asset’s life? a. Short service life, high residual value, and straight­line depreciation b. Long service life, high residual value, and straight­line depreciation c. Short service life, low residual value, and double­declining­balance depreciation d. Long service life, high residual value, and double­declining­balance depreciation 56. The balance in the accumulated depreciation account represents: a. The amount charged to expense in the current period b. A contra expense account c. A cash fund to be used to replace plant assets d. The amount charged to depreciation expense since the acquisition of the plant asset  57. Which of the following statements regarding liabilities is not true? a. Liabilities can be for services rather than cash b. Liabilities are reported in the balance sheet for almost every business  c. Liabilities result from future transactions d. Liabilities represent probable future sacrifices of benefits 58. We record interest expense on a note payable in the period in which a. We pay cash for interest b. We incur interest c. We pay cash and incur interest d. We pay cash or incur interest 59. Management can estimate the amount of loss that will occur due to litigation against the company. If  the likelihood of loss is reasonably possible a contingent liability should be: a. Disclosed but not reported as a liability b. Disclosed and reported as a liability c. Neither disclosed nor reported as a liability d. Reported as a liability but not disclosed 60. The acid test ratio is a. Current assets divided by current liabilities b. Cash and current investments divided by current liabilities c. Cash, current investments, and accounts receivable divided by current liabilities d. Cash, current investments, accounts receivable, and inventory divided by current  liabilities MATCH THE FOLLOWING TERMS WITH THE DEFINITIONS:  1. Accounts receivable a.Contra asset account representing the amount of  accounts receivable that we do not expect to  collect 2. Aging method b. An account with a balance that is opposite or  “contra” to that of its related revenue account 3. Allowance for uncollectible accounts c. Recording an adjustment at the end of each  period to allow for the possibility of future  uncollectible accounts. The adjustment has the  effects of reducing assets and increasing expenses. 4. Allowance method d. The amount of cash owed to the company by its customers from the sale of products or service on  account. 5. Average collection period e. Recording bad debt expense at the time we  know the account is uncollectible. 6. Bad debt expense f. Approximate number of days the average  accounts receivable balance is outstanding. It  equals 365 divided by the receivables turnover  ratio. 7. Contra revenue account g. Using a higher percentage for “old” accounts  than for “new” accounts when estimating  uncollectible accounts. 8. Credit sales h. Transfer of products and services to a customer  today while hearing the risk of collecting payment from that customer in the future. Also known as  sales on account or service on account.  9. Direct write­off method i. The amount of the adjustment to the allowance  for uncollectible accounts, representing the cost of estimated future bad debts charge to the current  period. 10. Net accounts receivable j. The amount of ash the firm expects to collect. 11. Net realizable value k. Method of estimating uncollectible accounts  based on the percentage of accounts receivable  expected not to be collected.  12. Net revenues l. Seller reduces the customer’s balance owed or  provides at least a partial refund because of some  deficiency in the company’s product or service.  13. Notes receivable m. A company’s total revenues less any discounts, returns, and allowances.  14. Percentage­of­receivables method n. Number of times during a year that the average  accounts receivable balance is collected. It equals  net credit sales divided by average accounts  receivable.  15. Receivables turnover ratio o. Formal credit arrangements evidenced by a  written debt instrument, or note.  16. Sales allowance p. The difference between total accounts  receivable and the allowance for uncollectible  accounts.  17. Sales discount q. Customer returns a product 18. Sales return r. Approximate number of days the average  inventory is held. It equals 365 days divided by  the inventory turnover ratio 19. Trade discount s. Reduction in the amount to be paid by a credit  customer if payment on account is made within a  specified period of time.  20. Uncollectible accounts t.  Cost to transport inventory to the company,  which is included as part of inventory cost.  21. Average days in inventory u. Customers’ accounts that no longer are  considered collectible.  22. Cost of goods sold v. Inventory costing method that assumes the first  units purchase and the first ones sold. 23. First in, first out method (FIFO) w. Reduction in the listed price of a product or  service.  24. Freight­in x. Cost of the inventory that was sold during the  period. 25. Freight­out y. Operating income plus nonoperating revenues  less nonoperating expenses.  26. Gross profit z. The number of times a firm sells its average  inventory balance during a reporting period. It  equals cost of goods sold divided by average  inventory.  27. Gross profit ratio aa. Items a company intends for sale to customers. 28. Income before income taxes bb. An adjustment used to convert a company’s  own inventory records maintained on a FIFO basis to LIFO basis for preparing financial statements 29. Inventory cc. Cost of freight on shipments to customers,  which is included in the income statement either  as part of cost of goods sold or as a selling  expense. 30. Inventory turnover ratio dd. Measure of the amount by which the sale price of inventory exceeds its cost per dollar of sales. It  equals gross profit divided by net sales. 31. Last in, first out method (LIFO) ee. IRS rule requiring a company that uses LIFO  for tax reporting to also use LIFO for financial  reporting. 32. LIFO adjustment ff. Method where companies report inventory in  the balance sheet at the lower of cost or market  value, where market value equals replacement  cost.  33. LIFO conformity rules gg. Inventory costing method that assumes the last units purchased are the first ones sold. 34. Lower­of­cost­or­market (LCM) method hh. The difference between net sales and cost of  goods sold. 35. Multiple­step income statement ii. Difference between all revenues an all expenses for the period. 36. Net income jj. Inventory costing method that matches or  identifies each unit of inventory with its actual  cost. 37. Operating income kk. Profitability from normal operation that equals gross profit less operating expenses. 38. Periodic inventory system ll. Inventory costing method that assumes both  cost of goods sold and ending inventory consist of  a random mixture of all the good available for  sale.  39. Perpetual inventory system mm. An income statement that reports multiple  levels of income. 40. Replacement cost nn. Allocates a higher depreciation in the earlier  years of the asset’s life and lower depreciation in  later years.  41. Specific identification method oo. The cost to replace an inventory item in its  identical form.  42. Weighted­average cost method pp. A contra asset account representing the total  depreciation taken to date. 43. Accelerated depreciation method qq. Occurs when a new major component is added to an existing asset.  44. Accumulated depreciation rr. Inventory system that periodically adjusts for  purchases and sales of inventory at the end of the  reporting period based on a physical count of  inventory on hand.  45. Activity­based method ss. Recording all losses in one year to make a bad  year even worse.  46. Addition tt. Net sales divided by average total assets, which  measures the sales per dollar of assets invested.  47. Amortization uu. Equal to the original cost of the asset minus  the current balance in Accumulated depreciation. 48. Asset turnover vv. Allocation of the cost of an intangible asset  over its service life.  49. Basket purchase ww. Inventory system that maintains a continual  record of inventory purchased and sold.  50. Big bath xx. Record an expenditure as an asset. 51. Book value yy. Allocates an asset’s cost based on its use.  52. Capitalize zz. An exclusive right of protection given to the  creator of a published work such as a song, film,  painting, photograph, book, or computer software. 53. Copyright aaa. Purchase of more than one asset at the same  time for one purchase price.  54. Declining­balance method bbb. Allocation of the cost of a tangible asset over  its service life. 55. Depletion ccc. Long­term assets that lack physical substance, and whose existence is often based on a legal  contract. 56. Depreciation ddd. An accelerated depreciation method that  records more depreciation in earlier years and less  depreciation in later years.  57. Franchise eee. Local outlets that pay for the exclusive right  to use the franchisor company’s name and to sell  its products within a specified geographical area. 58. Goodwill fff. Improvements to land such as paving, lighting  and landscaping that unlike land itself, are subject  to depreciation. 59. Impairment ggg. Occurs when the future cash flows generated  for a long term asset fall below its book value.  60. Improvement hhh. Large enough to influence a decision. 61. Intangible assets iii. The value of a company as a whole, over and  above the value of its identifiable net assets.  Equals the purchased price less the fair value of  the net assets acquired.  62. Land improvements jjj. Assets like oil, natural gas and timber that we  can physically use up or deplete.  63. Material kkk. The cost of replacing a major component of  an asset.  64. Natural resources lll. Allocation of the cost of a natural resource  over its service life.  65. Patent mmm. Net income divided by net sales’ indicates  the earning per dollar of sales. 66. Profit margin nnn. How long the company expects to receive  benefits from the asset before disposing of it; also  referred to as useful life.  67. Repairs and maintenance  ooo. Expenses that maintain a given level of  benefits in the period incurred.  68. Residual value ppp. An exclusive right to manufacture a product  or use a process.  69. Return on assets qqq. Cash, current investments, and accounts  receivable divided by current liabilities; measures  the availability of liquid current assets to pay  current liabilities 70. Service life rrr. A word, slogan, or symbol that distinctively  identifies a company, product or service.  71. Straight­line method sss.Borrowing from another company rather than  from a bank. 72. Trademark ttt. The amount the company expects to receive  from selling the asset at the end of its service life’  also referred to as salvage value. 73. Acid­test ratio uuu. Allocates an equal amount of depreciation to  each year of the assets service life 74. Commercial paper vvv. Net income divided by average total assets’  measures the amount of net income generated for  each dollar invested in assets.  75. Contingencies  www. Uncertain situations that can result in a gain or a loss for a company.  76. Contingent gain xxx. Debts that, in most cases, are due within one  year. However, when a company has an operating  cycle of longer than a year its current liabilities are defined by the length of the operating cycle, rather than by the length of one year. 77. Contingent liability yyy. An agreement between a borrower and a  lender that requires that certain minimum financial measures be met or the lender can recall the debt.  78. Current liabilities zzz. Debt that will be paid within the next year.  79. Current portion of long­term debt aaaa. An existing uncertain situation that might  result in a loss.  80. Current ratio bbbb. Current assets divided by current liabilities;  measures the availability of current assets to pay  current liabilities.  81. Debt covenant  cccc. An existing uncertain situation that might  result in a gain. 82. FICA taxes dddd. A present responsibility to sacrifice assets in the future due to a transaction or other event that  happened in the past.  83. Fringe benefits  eeee. Having sufficient cash to pay currently  maturing debts.  84. Liability ffff. An informal agreement that permits a  company to borrow up to a prearranged limit  without having to follow formal loan procedures  and prepare paperwork.  85. Line of credit gggg. Includes only cash, current investments, and accounts receivable.  86. Liquidity hhhh. Sales tax collected from customers by the  seller, representing current liabilities payable to  the government.  87. Notes payable iiii. Based on the federal insurance contributions  act; tax withheld from employees’ paychecks and  matched by employers for social security and  medicare. 88. Quick assets  jjjj. A tax to cover federal and state unemployment costs paid by the employed on behalf of its  employees. 89. Sales tax payable kkkk. Written promises to repay amounts  borrowed plus interest. 90. Unearned revenue llll. The difference between current assets and  current liabilities.  91. Unemployment taxes mmmm. A liability account used to record cash  received in advance of the sale or service.  92. Working capital  nnnn.  Additional employee benefits paid for by  the employer. ANSWERS: multiple choice: 1.D 2.B 3.D 4.C 5.D 6.C 7.D 8.B 9.D 10.A 11.A 12.C 13.B 14.A 15.D 16.A 17.C 18.A 19.B 20.A 21.C 22.C 23.D 24.D 25.A 26.D 27.D 28.D 29.A 30.A 31.D 32.A 33.C 34.D 35.A 36.A 37.A 38.C 39.A 40.B 41.B 42.B 43.D 45.A 46.C 47.D 48.C 49.B 50. B 51.A 52.B 53.D 54.A 55.B 56.D 57.C 58.B 59.A 60.C matching: 1.d 2.g 3.a 4.c 5.f 6.i 7.n 8.h 9.e 10.p 11.j 12.m 13.o 14.k 15.n 16.l 17.s 18.q 19.w 20.u 21.r 22.x 23.v 24.t 26.hh 27.dd 28.y 29.aa 30.z 34.ff 36.ii 37.kk 38.rr 39.ww 40.oo 41.jj 42.ll 43.nn  44.pp 45.yy 46.qq 47.vv 51.uu 52.xx 53.zz 54.ddd 55.lll 56.bbb 57.eee 58.iii 59.ggg 60.kkk 61.ccc 62.fff 63.hhh 64.jjj 65.ppp 66.mmm 68.ttt 69.vvv 70.nnn 71.uuu 72.rrr 73.qqq 74.sss 75.www 76.cccc 77.aaaa 79.zzz 80.bbbb 81.yyy 82.iiii 83.nnnn 84.dddd 85.ffff 86.eeee 87.kkkk 88.gggg 89.hhhh 90.mmmm 91.kkkk 92.llll 


Buy Material

Are you sure you want to buy this material for

50 Karma

Buy Material

BOOM! Enjoy Your Free Notes!

We've added these Notes to your profile, click here to view them now.


You're already Subscribed!

Looks like you've already subscribed to StudySoup, you won't need to purchase another subscription to get this material. To access this material simply click 'View Full Document'

Why people love StudySoup

Steve Martinelli UC Los Angeles

"There's no way I would have passed my Organic Chemistry class this semester without the notes and study guides I got from StudySoup."

Janice Dongeun University of Washington

"I used the money I made selling my notes & study guides to pay for spring break in Olympia, Washington...which was Sweet!"

Steve Martinelli UC Los Angeles

"There's no way I would have passed my Organic Chemistry class this semester without the notes and study guides I got from StudySoup."

Parker Thompson 500 Startups

"It's a great way for students to improve their educational experience and it seemed like a product that everybody wants, so all the people participating are winning."

Become an Elite Notetaker and start selling your notes online!

Refund Policy


All subscriptions to StudySoup are paid in full at the time of subscribing. To change your credit card information or to cancel your subscription, go to "Edit Settings". All credit card information will be available there. If you should decide to cancel your subscription, it will continue to be valid until the next payment period, as all payments for the current period were made in advance. For special circumstances, please email


StudySoup has more than 1 million course-specific study resources to help students study smarter. If you’re having trouble finding what you’re looking for, our customer support team can help you find what you need! Feel free to contact them here:

Recurring Subscriptions: If you have canceled your recurring subscription on the day of renewal and have not downloaded any documents, you may request a refund by submitting an email to

Satisfaction Guarantee: If you’re not satisfied with your subscription, you can contact us for further help. Contact must be made within 3 business days of your subscription purchase and your refund request will be subject for review.

Please Note: Refunds can never be provided more than 30 days after the initial purchase date regardless of your activity on the site.